Chrumkavé a vhodné ako príloha k akémukoľvek mäsu.
Potrebujeme:
Budeme potrebovať:
4 kspolosladké / sladké zemiaky
3 lyžiceolivový olej
2 lyžičkymletý kmín
1 lyžičkačervená mletá paprika
1 lyžičkamletý zázvor
1/4 lyžičkykajenské korenie
1 kslimetka
soľ
korenie
postup:
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Zemiaky umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu alebo štvrtiny. Zemiaky dáme do misky, pridáme olivový olej, rascu, papriku, zázvor a kajenské korenie. Dochutíme soľou a korením – každý podľa vlastnej chuti. Misku uzavrieme a dôkladne premiešame.
- Zemiaky pekne poukladáme na plech, aby sa nedotýkali a pečieme cca 30 minút. Následne poukladáme plátky limetky a dopečieme.
- Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: povarte