Pikantné sladké zemiaky s limetkou

zez

Chrumkavé a vhodné ako príloha k akémukoľvek mäsu.

Potrebujeme:

Budeme potrebovať:

4 kspolosladké / sladké zemiaky
3 lyžiceolivový olej
2 lyžičkymletý kmín
1 lyžičkačervená mletá paprika
1 lyžičkamletý zázvor
1/4 lyžičkykajenské korenie
1 kslimetka
soľ

korenie

postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  2. Zemiaky umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovicu alebo štvrtiny. Zemiaky dáme do misky, pridáme olivový olej, rascu, papriku, zázvor a kajenské korenie. Dochutíme soľou a korením – každý podľa vlastnej chuti. Misku uzavrieme a dôkladne premiešame.
  3. Zemiaky pekne poukladáme na plech, aby sa nedotýkali a pečieme cca 30 minút. Následne poukladáme plátky limetky a dopečieme.
  4. Na tanieri posypeme čerstvými bylinkami a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj:  povarte

You Might Also Like