Po slivkovom koláči a slivkových knedličkoch mi v chladničke ešte zostala hromada sliviek a čo s nimi? Dlho som mala chuť na perník a kombinácia so slivkami znela lákavo… Vďaka mrkve a kefíru získa perník úžasnú vláčnosť. Výsledok stojí za to!
Potrebujeme:
Na 10 porcií
500 ml kefíru
1 vajce
2 najemno nastrúhané mrkvy
100 ml repkového oleja
150 g trstinového cukru
štipka soli
350 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
3 lyžice kakaa
1 lyžica perníkového korenia
slivky
Postup:
Celková doba prípravy: 15 min
Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou, postupne pridávame kefír a olej.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a perníkovým korením.
Sypkú zmes postupne pridávame do tekutej časti cesta a šľaháme do hladka. Do cesta primiešame nastrúhanú mrkvu.
Plech vymastíme olejom a posypeme hrubou špaldovou múkou. Nalejeme cesto a poukladáme vykôstkovanými rozpolenými slivkami.
Pečieme pri teplote 180 ° C 30 minút.
Dobrú chuť.