Neviete, čo s ríbezľami? Upečte si v lete snehový koláč

profimedia-0214883940

Potrebujeme:

4 vajcia
3 lyžice horúcej vody
150 g práškového cukru
1 lyžica vanilínového cukru
250 g polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
50 g masla
5 lyžíc sladkej smotany
450 g ríbezlí
150 g práškového cukru
soľ

Postup:

1.Žĺtky vyšľahajte s 3 lyžicami horúcej vody. Postupne pridávajte zmiešaný práškový a vanilínový cukor. Múku preosejte s kypriacim práškom a spolu s mliekom a roztopeným maslom vymiešajte hladké cesto.

2.Vlejte do dvoch vymastených a múkou vysypaných tortových foriem a pri teplote 200 stupňov Celzia pečte asi 15 minút.

3.Umyté a osušené ríbezle zbavte stopiek a jemne asi tretinu roztlačte.

4.Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Postupne doň pridávajte asi dve tretiny ríbezlí. Teplotu v rúre znížte na 150 stupňov Celzia.

5.Na oba korpusy naneste zvyšné ríbezle, zakryte hrubou vrstvou snehu, posypete mandľovými lupienkami. Vložte na 20 minút do rúry na strednú mriežku jemne zapiecť.

Autor: BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ

You Might Also Like