Potrebujeme:
4 vajcia
3 lyžice horúcej vody
150 g práškového cukru
1 lyžica vanilínového cukru
250 g polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
50 g masla
5 lyžíc sladkej smotany
450 g ríbezlí
150 g práškového cukru
soľ
Postup:
1.Žĺtky vyšľahajte s 3 lyžicami horúcej vody. Postupne pridávajte zmiešaný práškový a vanilínový cukor. Múku preosejte s kypriacim práškom a spolu s mliekom a roztopeným maslom vymiešajte hladké cesto.
2.Vlejte do dvoch vymastených a múkou vysypaných tortových foriem a pri teplote 200 stupňov Celzia pečte asi 15 minút.
3.Umyté a osušené ríbezle zbavte stopiek a jemne asi tretinu roztlačte.
4.Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Postupne doň pridávajte asi dve tretiny ríbezlí. Teplotu v rúre znížte na 150 stupňov Celzia.
5.Na oba korpusy naneste zvyšné ríbezle, zakryte hrubou vrstvou snehu, posypete mandľovými lupienkami. Vložte na 20 minút do rúry na strednú mriežku jemne zapiecť.