Nepečená čokoládová torta s piškótami

32796084-06f2684fff2d65-full

Budeme potrebovať:

100 g – mliečna čokoláda
50 g – biela čokoláda
2 lyžice – kukuričný škrob
250 ml – mlieko
150 g – maslo
3 lyžice – práškový cukor
200 ml – mlieko
1 bal. – vanilkový cukor
300 g – dlhé piškóty
biela čokoláda na ozdobu
tmavá čokoláda na ozdobu

Postup:

1.

Kukuričný škrob vymiešame s 5 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a varíme cca 1 minútu. Do horúceho pridáme na drobno nasekanú mliečnu a bielu čokoládu. Miešaním rozpustíme a hustý puding odstavíme. Necháme vychladnúť.

2.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú čokoládovú hmotu.

3.

Pripravíme guľatú formu na pečenie. Dno vyložíme detskými piškótami, ktoré namočíme do mlieka (200 ml), v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor.

4.

Na piškóty navrstvíme tretinu krému, znovu poukladáme piškóty namočené do vanilkového mlieka a navrstvíme zostávajúci krém. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like