suroviny
cesto:
12 ks bielku
210 g Kr. cukor
3 lyžice polohrubá múka
1 bal.Prášok do pečiva
195 g mletý mak
krém:
12 ks žĺtka
180 g Kr. cukor
7 lyžíc kukuričný škrob
2 bal.Vanilkový cukor
750 ml mlieka
200 g masla
postup prípravy
- Rúru predhrejte na 170 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Z uvedených surovín pripravíme 3 pláty.
- 4 bielky, 70 g Kr. cukru vyšľaháme do tuhej peny, pridáme lyžicu múky, 1/3 bal. prášku do pečiva a 65 g maku.Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 10-15 minút na plechu o veľkosti 20 x 35 cm. Takto upečieme 3 pláty.
- Mlieko, žĺtky, cukor a škrob vymiešame a na miernom ohni uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.Maslo mixérom vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutý puding.
- Na jeden plát navrstvíme tretinu krému, položíme druhé cesto, natrieme druhú tretinu krému a položíme posledný cesto. Na vrch navrstvíme zvyšný krém, pekne ho uhladíme a ozodbíme podľa vlastnej fantázie.
Zdroj: Coolinarika