Potrebujeme:
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
6 ks kuracie nohy aj s kožou
4 PL olivový olej
1/2 ks citrón
200 ml kurací vývar
100 ml biele suché víno
150 ml biely jogurt
4 PL olivový olej
1/2 ks citrón
200 ml kurací vývar
100 ml biele suché víno
150 ml biely jogurt
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do pekáča dáme mäso kožou smerom hore, okolo rozdelíme plátky citróna, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Prilejeme víno a vývar a pečieme asi 30 minút.
2
Mäso preložíme aj s citrónmi na tanier a výpek prelejeme do panvice. Zvaríme na polovicu, odstavíme a vmiešame jogurt.
Dobrú chuť.
Zdroj: časpreženy sk.