Netradičné spojenie jablčnej marinády s korením a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu! Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami. Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablčnom pyré. Skúste a uvidíte sami.
Potrebujeme:
1 200 g bravčových rebier
100 g jablkového pyré
100 g domáceho kečupu
3 – 4 lyžice sójovej omáčky
1/2 lyžičky sušeného cesnaku
1/2 lyžičky sladkej papriky
1/2 lyžičky korenia
1/2 lyžičky škorice
2 lyžičky hnedého cukru
1/2 citróna
Postup:
1. V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešame.
2. Rebrá vložíme do veľkej misy, zalejeme marinádou a poriadne potrieme, aby boli celé pokryté.
3. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
4. Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech a prikryjeme alobalom.
5. Vložíme do rúry predhriatej na 220 ° C a pečieme asi 50 minút. Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej. 6. Vložíme späť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.
Dobrú chuť!
videonávod
Zdroj: youtube