Aj vy máte radi varenie alebo pečenie v jednom hrnci ? Toto hlavné jedlo je pečené v jednom pekáči. Mäsko zostane šťavnaté, zemiaky budú mäkkučké a spolu s omáčkou to je naozaj chutné hlavné jedlo, ktoré bude určite chutiť každému.
Potrebujeme:
500 g mleté mäso
100 g ovsené vločky
2-3 strúčiky cesnaku
1 ks jarná cibuľka
1 PL petržlenová vňať
podľa chutisoľ a korenie
1/2 lyžičky kurkuma
1 ks vajce
150 ml biele víno
omáčka:
2 PL kyslá smotana
1 PL paradajkový pretlak
100 ml smotana na varenie
100 ml voda
podľa chutisoľ a korenie
červená mletá paprika a petržlen
ďalej:
800 g malé zemiaky
podľa potreby maslo alebo olej
Postup:
- Najskôr si pripravíme hmotu na karbonátky. V miske zmiešame mleté mäso, ovsené vločky, ktoré sme rozmixovali na múčku, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, prelisovaný cesnak a biele víno.
- Všetko spolu premiešame a z tejto hmoty vytvarujeme malé guľôčky, ktoré striedavo ukladáme so zemiakmi do maslom vymasteného pekáča.
- Poukladáme zemiaky s karbonátkami pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 minút.
- Pripravíme si omáčku. Zmiešame všetky suroviny na omáčku metličkou a zalejeme pečené zemiaky s karbonátkami.
- Vrátime späť do rúry a pečieme ďalších 15 minút. Na záver vrch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Zdroj: daninakuhinja