Komu sa chce umývať nespočetné množstvo riadu, keď si tento recept môžete pripraviť iba v jednom pekáči. Ľahký recept na medovo-cesnakové kura a pre milovníkov mäsa ideálny v letnom období. A k tomu máte všetko do hodiny aj zjedené.
Na 4 porcie doba prípravy 45 minút.
Potrebujeme:
3 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice rozpusteného nesoleného masla
2 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice hnedého cukru
1 polievková lyžica Dijónskej horčice
3 strúčiky cesnaku, nakrájané
1/2 lyžičky sušeného oregana
1/2 lyžičky sušenej bazalky
soľ a korenie na dochutenie
450 gramov malých červených zemiakov (doba pečenia potom závisí od veľkosti nakrájaných zemiakov)
4 vykostené kuracie prsia bez kože
680 gramov ružičiek brokolice, je to cca 5 hrnčekov
2 polievkové lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Predhrejte rúru na 200 °C, ľahko pokvapkajte olejom plech na pečenie s papierom na pečenie.
V menšej mise premiešajte 2 lyžice olivového oleja, maslo, med, hnedý cukor, horčicu, cesnak, oregano a bazalku, zľahka dochuťte soľou a korením.
Vytvorte vrstvu zo zemiakov, pokvapkajte zvyšnou lyžicou olivového oleja a dochuťte soľou a korením. Na túto vrstvu naskladajte kuracie prsia, ktoré potrite vopred namiešanou zmesou.
Pečte po dobu 25-30 minút, kým nebude kura zlatisté. 10 minút pred koncom pečenia pridajte brokolicu (zamiešajte ju) a 2-3 minúty grilujte, kým nebude zmes ľahko skaramelizovaná.
Ihneď po dopečení podávajte, môžete dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
Zdroj: damndelicious.net