Vyskúšajte novú variáciu na tému cheesecake. Teplú chuť karamelového sušienkového základu doplňte sviežou smotanou s bielou čokoládou a limetkovou šťavou.
Potrebujeme:
300g sušienky
2-3ks limetka
350g biela čokoláda
125g maslo
300ml smotana na šľahanie
250g mascarpone
strúhaný kokos
Postup:
- Rozdrvte karamelové sušienky Lotus Biscoff. Nastrúhajte limetkovú kôru.
- Nalámte bielu čokoládu na kúsky. Roztopte maslo.
- Rozdrvené sušienky zmiešajte s limetkovou kôrou, rozpusteným maslom a šťavou z jednej limetky.
- Naplňte spodnú časť otváracej tortovej formy zmesou s veľkosťou 24-26 cm.
- V malom hrnci zohrejte krém na miernom ohni. Pridajte bielu čokoládu a miešajte, kým zmes nie je hladká a krémová.
- V inej miske rozšľahajte mascarpone.
- Pridajte šťavu z jednej limetky a opatrne vmiešajte krém s bielou čokoládou.
- Čokoládovú zmes nalejte do formy na sušienky.
- Tvarohový cheesecake nechajte stuhnúť v chladničke najmenej dve hodiny.
- Ozdobte strúhanou limetkovou kôrou a strúhaným kokosom. Dobrú chuť.