Hovädzí Wellington!

veli

Ak ste tento kráľovský recept ešte nevyskúšali? Tak poďme to napraviť!

Potrebujeme:

Ingrediencie na 4 porcie:

200 g parmskej šunky
2 žĺtky
400 g lístkového cesta
500 g čerstvých húb
50 ml olivového oleja
600 g hovädzej sviečkovice
50 g francúzskej horčice
100 g špenátových listov
mleté korenie
hrubá soľ
potravinárska fólia

Postup:

1.Mäso zbavte blán, prekrojte na polovicu a výdatne dochuťte soľou a korením.
2.Smažte zo všetkých strán na rozpálenom oleji (asi 2 minúty), aby bolo mäso zatiahlo.
3.Preložte na tanier, rozotrite celú horčicu a dajte do chladničky vychladnúť.
4.Špenátové listy poduste a nechajte vychladnúť.
5.Huby rozmixujte, dajte na panvicu pridajte, soľ, korenie a smažte kým sa väčšina vody nezredukuje. Nechajte vychladnúť.
6.Plátky šunky rozložte na fóliu tak, aby prekrývali centimeter.
7.Vytvorte plát, aby sa do neho dalo zabaliť mäso.
8.Navrch dajte špenát a vrstvu húb.
9.Mäso dajte do stredu, zabaľte do fólie utiahnite a odložte na 15 minút do chladničky.
10.Rovnakým spôsobom pripravte aj druhý balíček.
11.Na pomúčenej doske rozvaľkajte dva väčšie pláty cesta na hrúbku 3 mm.
12.Odstráňte fóliu z mäsa, vložte ho do stredu cesta tak, aby zostalo asi 5 cm na zakrytie.
13. Okraje potrite žĺtkom, zrolujte, prebytočné cesto odrežte a okraje poriadne pritlačte, aby šťava nevytiekla.
14.Vložte do pekáča, potrite žĺtkom a posypte hrubou soľou.
15. Pomocou špajle urobte otvor, aby mohla unikať para a cesto neprasklo.
16. Pečte v rúre vyhriatej na 180-200 °C.
17.Mäso nechajte 10 minút odpočívať na doske, potom nakrájajte na vysoké plátky a podávajte.

Dobrú chuť.

You Might Also Like