Famózne kuracie prsia v srnčom kabáte. Jedlo pre celú rodinu za pár eur!

sert

Pripravte si kuraciu roládu so slaninkou chutí fantasticky.

Potrebujeme:

80 dkg kuracích pŕs
20 dkg oravskej slaniny
15 dkg strúhaného syra
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
3 pl kyslej smotany
3 pl hladkej múky
2 vajíčka

Postup:

1.Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť. Kyslú smotanu zmiešame z vajíčkami, soľou, korením, petržlenom a 10 dkg strúhaného syra. Do tejto zmesi zamiešame nakrájané mäso.

2.Formu srnčí chrbát vymastíme a posypeme strúhankou. Celú formu vyložíme oravskou slaninou tak aby kraje prevísali. Formu následne naplníme mäsovou plnkou  a prekryjeme slaninou.

3.V predhriatej rúre pečieme na 170°C asi 40 minút. Lepšie ak formu položíte na plech , lebo počas pečenia môže vytekať šťava.

4. Po upečení vyklopíme formu /posypeme strúhaným syrom, vložíme nazad do rúry a pečieme do zlatohneda.

Necháme trošku vychladnúť a môžeme krájať. Dobrú chuť.

You Might Also Like