Vyskúšajte nepečený dezert s mascarpone krémom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Kombinácia mascarpone krému, mandlí a čokolády očarí každého.
Hodí sa ako pochúťka na návštevu, alebo ako dezert na rodinnú oslavu.
Potrebujeme:
Na základ:
150 g sušienok
70 g masla
100 g mletých mandlí
60 ml mlieka
Na mascarpone krém:
400 ml smotany na šľahanie
200 g kondenzovaného mlieka
400 ml mascarpone
Na polevu:
50 g smotany na šľahanie
50 g horkej čokolády
Postup:
- Sušienky rozdrvíme, dáme do misy a pridáme mandle.
- Primiešame rozpustené maslo a mlieko.
- Dobre vymiešame a rozvaľkáme na plech.
- Uhladíme a dáme do chladničky.
- Medzitým si pripravíme krém.
- V miske zmiešame šľahačku, mascarpone a kondenzované mlieko. Šľaháme metličkou. Mala by vzniknúť pena.
- Hotový krém nanesieme na sušienkový základ.
- Pripravíme polevu. Čokoládu nakrájame a zmiešame so šľahačkou.
- Rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Vložímee do ozdobného vrecka.
- Na krém nanesieme čokoládu a vytvoríme akýkoľvek vzor.
- Necháme 4 hodiny vychladnúť v chladničke. Dobrú chuť.