Nepečený dezert s mascarpone krémom a čokoládou!

nol

Vyskúšajte  nepečený dezert s mascarpone krémom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Kombinácia mascarpone krému, mandlí a čokolády očarí každého.

Hodí sa ako pochúťka na návštevu, alebo ako dezert na rodinnú oslavu.

Potrebujeme:

Na základ:

150 g sušienok
70 g masla
100 g mletých mandlí
60 ml mlieka

Na mascarpone krém:

400 ml smotany na šľahanie
200 g kondenzovaného mlieka
400 ml mascarpone

Na polevu:

50 g smotany na šľahanie
50 g horkej čokolády

Postup:

  1. Sušienky rozdrvíme, dáme do misy a pridáme mandle.
  2. Primiešame rozpustené maslo a mlieko.
  3. Dobre vymiešame a rozvaľkáme na plech.
  4. Uhladíme a dáme do chladničky.
  5. Medzitým si pripravíme krém.
  6. V miske zmiešame šľahačku, mascarpone a kondenzované mlieko. Šľaháme metličkou. Mala by vzniknúť pena.
  7. Hotový krém nanesieme na sušienkový základ.
  8. Pripravíme polevu. Čokoládu nakrájame a zmiešame so šľahačkou.
  9. Rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  10. Vložímee do ozdobného vrecka.
  11. Na krém nanesieme čokoládu a vytvoríme akýkoľvek vzor.
  12. Necháme 4 hodiny vychladnúť v chladničke. Dobrú chuť.

You Might Also Like