Punčové rezy sú nielen vizuálne krásne, ale majú aj úplne nezameniteľnú chuť, ktorej ľahko podľahnete. Môžete ich upiecť aj doma podľa tradičného receptu, budú chutiť rovnako ako tie z cukrárne. Sú krásne šťavnaté, voňajú rumom a oveľa jednoduchšie, ako by ste čakali.
1 Plat: 
5  vajec100 g  práškového cukru100 g  hladkej múky  
 2 Plat: 
5  vajec100 g  práškového cukru100 g  hladkej múky1 štipka červenej potravinárskej  farby  
Na potretie: 
Ríbezľový džem   
Cukrový vývar: 
250 ml  vody350 g  cukru5 g  kyseliny citrónovej (podľa potreby)Rumová aróma   
Na polevu: 
Práškový cukor Teplá  voda Citrónová šťava  Solamyl 
Potrebujeme: 
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej ľahkej peny, zľahka vmiešame múku. Druhé cesto pripravíme tak isto a pridáme potravinársku farbu. Pečieme na dvoch plechoch s papierom na pečenie: pečieme pri teplote cca 180 °C niekoľko minút ,možno aj menej ako 5 minút, každá rúra pečie inak a pláty treba neprepiecť ani nevysušiť. Pripravíme si cukrový vývar. Cukor krátko povaríme vo vode a potom pridáme kyselinu citrónovú a rumovú arómu podľa chuti. Potom prekrojíme pečené pláty na polovicu, džem rozšľaháme s trochou vody. Prvý svetlý plát potrieme džemom, prikryjeme ružovým plátom. Namočíme ho teplým vývarom pomocou lyžice, rozotrieme džem, položíme svetlý plát. Namočíme do vývaru a rozotrieme džem a položíme posledný plát. Položíme naň miernu váhu a necháme 2-3 hodiny odstáť kvôli zmäknutiu. Potom rozotrieme polevu a po miernom zaschnutí nakrájame. Dobrú chuť.