Zázračná cesnačka 100 x účinnejšia ako antibiotiká

cee

Dôvodom liečivých účinkov tejto polievky je veľké množstvo cesnaku, ktorý sa v nej nachádza. Cesnak je užitočný pri prevencii srdcových ochorení, vysokom cholesterole, rakovine a pomáha aj pri inom.

Potrebujeme:

50 ks očistených strúčikov cesnaku (cca 5 hlávok)
2 lyžice masla
2 lyžice olivového oleja
2 ks veľkej, na kocky nakrájanej cibule
1 lyžica nasekaného tymiánu
250 ml kurací / zeleninový vývar
1 zväzok čerstvých byliniek, petržlen, tymian, bobkový list
3 šálky na kocky nakrájaného suchého chleba
1 šálka kyslej smotany

postup:

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov. Vrchná časť cesnakovej hlavičky sa odreže. Cesnak vložíme do alobalu, pridáme olivový olej a alobal uzatvoríme. Takto si pripravíme približne 5 cesnakových hlavičiek. Pečieme 90 minút. Pokiaľ chcete výraznejšiu chuť cesnaku, pečieme 60 minút. Po upečení cesnak necháme vychladnúť.
  2. Na panvicu pridáme 2 lyžice masla a olivového oleja. Pridáme cibuľu a varíme 10 minút. Pridáme roztlačený upečený cesnak, nasekaný tymian, kurací vývar a čerstvé bylinky.
  3. Teplotu znížime na minimum a pridáme nakrájaný suchý chlieb. Trocha povaríme, kým nám chlieb nezmäkne. Pridáme kyslú smotanu. Pokiaľ chcete krémovú polievku, môžete použiť aj mixér. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Dobrú chuť!

Zdroj: healthyfoodhouse.com

You Might Also Like