Vínové jemné pečivo

vin

Tieto jemné, chrumkavé a hlavne tradičné koláčiky sú ideálne pre každú príležitosť a sú veľmi populárne hlavne na Vianoce. Bez vajíčka a vydržia dlhšie ako linecké pečivo.

Potrebujeme:

450 g hladká múka
3 lyžice práškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva
100 ml biele víno
200 ml olej
marmeláda na lepenie
práškový cukor na obalenie

postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame a postupne prilievame biele víno a olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré by malo byť mäkké a odložíme ho na pár hodín do chladničky. Skôr sa s cestom pracuje zle,  preto, ho dáme do chladu.
  2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a formičkou vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 minút – záleží na veľkosti a hrúbke.
  3. Zlepíme marmeládou, obalíme v práškovom cukre a papáme. Skladujeme v papierovej škatuľke na tmavom mieste, napríklad v komore. Kto nemá rád marmeládu môže pečivo iba obaliť v cukre a hotovo.

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like