Najlepší čokoládový koláč s vanilkovým krémom!

jkl

Pripravte si čokoládový múčnik s vanilkovým krémom a ťahanou čokoládovou polevou aj Vy.

Potrebujeme:

100 g cukru
5 vajec
50 g múky
30 g kakaa
1/2 sáčku prášku do pečiva
štipka soli

Na sirup:

250 g cukru
250 ml vody

Na krém:

1 l mlieka
6 lyžíc múky
100 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
2 lyžice mäkkého masla

Na polevu:

180-200 g tmavej čokolády
50 ml oleja

Postup:

  1. Vyšľahajte bielky s cukrom a potom po jednom pridávajte žĺtka. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Potom pridajte do vaječnej zmesi.
  2. Plech na pečenie 28 × 18 cm vyložte papierom na pečenie, a nalejte cesto.
  3. Pečte asi 20 minút na 180 stupňov. Po upečení nechajte vychladnúť.
  4. Pripravte sirup: vložte vodu a cukor do misy, potom varte 10 minút, a hneď nalejte horúci sirup na cesto.
  5. Na krém v miske premiešajte múku a cukor, potom pomaly pridávajte mlieko a miešajte, aby nevznikli hrudky.
  6. Varte na miernom ohni, až vznikne hustý krém. Pridajte vanilkový cukor a maslo, dobre premiešajte.
  7. Potom, čo cesto vstrebe sirup, naneste na neho krém, uhlaďte ho a nechajte vychladnúť
  8. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s olejom, a nalejte na krém.
  9. Pekne roztiahnite po celej ploche. Dezert nechajte vychladiť a potom nakrájajte na kocky. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na domácu čokoládovú tortu s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Zdroj: bidista.com

You Might Also Like