Lahodný dezert s kávou, šľahačkou a čokoládou!

krt

 Vybrali sme pre Vás recept, ktorý je úžasne jednoduchý a pritom lahodný.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 žĺtky
140 g cukru
2 PL oleja
50 ml vody
2 PL kakaa
100 g múky
10 g prášku do pečiva
4 bielky
3 PL instantnej kávy

Na kávový krém:

500 ml mlieka
60 g karamelového pudingu
1 šálka instantnej kávy
250 g cukru
90 g masla

Na šľahačkový krém:

300 g smotany na šľahanie
10 g vanilkového cukru
stužovač

Na vrch:

čokoládové piliny

Postup:

  1. Z bielkov vyšľahajte sneh. Žĺtky zmiešajte s cukrom Postupne pridajte horúcu vodu, olej, kávu, múku a prášok do pečiva. Nakoniec sneh.
  2. Vymiešajte opatrne hladké cesto. Prelejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte na 170 stupňov 20 minút.
  3. Teraz pripravte kávový krém. Zmiešajte trochu mlieka s pudingovým práškom a kávou. Ohrievajte zvyšok mlieka. Keď sa začne variť, pridajte do neho za stáleho miešania zmes.
  4. Vymiešajte do zhustnutia. Odstavte a nechajte vychladiť. Do studeného krému primiešajte maslo a cukor. Nakoniec vyšľahajte smotanu dotuha a pridajte k nej stužovač a vanilkový cukor.
  5. Na cesto naneste kávový krém. Na krém šľahačkovú vrstvu a pekne uhlaďte.
  6. Nakoniec posypte čokoládovými pilinami. Dobrú chuť. Zdroj: sanatateinbucate.com

You Might Also Like