Lahodná malinová torta pripravená bez pečenia!

nepm

Ak  máte chuť na niečo sladké tak si pripravte túto nepečenú malinovú tortu. Skvelý recept na akúkoľvek príležitosť.

Potrebujeme:

900g kyslá smotana
8 lyžíc kryštálový cukor
5 vetvičiek bazalka
600g mrazených malín
240g  piškóty
200g čerstvých malín

Na vrch: čokoláda

Postup:

1. Kyslú smotanu vyklop do väčšej misy a premiešaj dôkladne s cukrom a opláchnutou natrhanou bazalkou. Mrazené maliny vysyp do sitka a nechaj 30 minút rozmraziť.
2. Na dno otváracej tortovej formy poukladaj piškóty, ich plochú stranu  daj na dno, na ne potom ešte vyskladaj druhú vrstvu piškóty poukladaj obrátene, zaplníš tak medzierky.
3. Časť rozmrazených malín navrstvi na poukladané piškóty. Vidličkou ich zľahka stlač a urovnaj, pustia šťavu.
4. Na vrstvu malín nalej časť kyslej smotany zmiešanej s cukrom a urovnaj povrch veľkou lyžicou dohladka.
5. Opäť poukladaj dve vrstvy piškót. Opakuj vrstvy stále dookola, kým nespotrebuješ všetky prísady. Posledná vrstva by mala byť smotanová.
6. Nakoniec polej roztopenou čokoládou.
7. Formu obal alobalom a nechaj odležať v chladničke do druhého dňa. Po vybratí z formy ešte ozdob povrch torty celými čerstvými malinami a lístkami bazalky.

Dobrú chuť.

You Might Also Like