Potrebujeme: 1 cibuľa 40 g prerastenej slaniny 3 strúčiky cesnaku 350 g mletého bravčového mäsa 500 g mletého hovädzieho mäsa 400 g hustej paradajkovej omáčky 3 zemiaky 1 konzerva sterilizovanej fazule 100 g cestovín minifarfalle olej soľ mleté čierne korenie 1 bobkový list sušené provensalské
Dokonalá chuť: Hovädzia roštenka s brusnicami
600 g hovädzej roštenky 50 g brusníc soľ mleté čierne korenie hladká múka olej paradajková omáčka hovädzí vývar 1 cibuľa cestoviny šalát Postup: 1.Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme v širšom hrnci na oleji z obidvoch strán. 2.Pridáme paradajkovú omáčku, podlejeme trochou vývaru, premiešame
Zeleninové koláče so syrom
Chlapský dezert: Šunkové rezy s bryndzou
Potrebujeme: 350-400 g bryndze 80 g masla 1 jarná cibuľka 120 g červenej papriky 350g plátkov pražskej šunky 200-250 g plátkov tvrdého syra soľ mleté čierne korenie Postup: 1.Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom. Ochutíme korením a mierne osolíme. Zmes rozdelíme na dve časti: Do jednej pridáme nadrobno nakrájanú
Sýta a krémová: Tekvicová polievka s mäsovými knedličkami
Potrebujeme: 1,5 kg tekvicovej dužiny (asi 2,2 kg neočistenej tekvice) 3 šalotky 3 lyžice olivového oleja 2 bobkové listy 4 klinčeky štipka nastrúhaného muškátového orieška kúsok muškátového kvetu 1,5 l hydinového vývaru 5 stoniek tymianu 150 ml smotany na šľahanie petržlenová vňať kyslá smotana tekvicový olej