Talianska paradajková omáčka

61903095_2fbfcc562d3c75_680

  Paradajok je teraz plno v záhrade, tak šup pripraviť pravú taliansku salsu, aby ste ju v zime nemuseli kupovať. Ako základ paradajkovej omáčky k mäsu alebo ako základ na pizzu. suroviny 3 kg zrelá paradajky 500 g cibule 10 strúčikov cesnak 1 PL soľ 2-3 PL kr. cukor 100

Lasagne s mletým mäsom

Clipboard01

Suroviny 1 ks lasagne Mäsová zmes 1 kg hovädzie mleté mäso 1 ks cibule 4 ks strúčikov cesnaku 400 g paradajok lúpané rajčiny 80 g pretlak soľ korenie razca oregáno bazalka čerstvá Bešamel 800 ml mlieko 50 g máslo 30 ml olivový olej 3 pl

Žemľovka

cropped-zemlovka.protected

suroviny 5 rohlíkov škoricový cukor 3 ks jablká 250 ml mlieko 3 ks vajcia (môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie) cukor podľa chuti Žemľovka – Príprava: Plech si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky si

Kurací rezeň v zemiakovom kabátiku, ktorý nesmie chýbať na nedeľnom obede

72460330_011b7045c79c75_210

Skvelá inšpirácia na nedeľný obed. Tradičné rezne už sú klasikou, preto treba vymyslieť niečo originálnejšie. Dajte mäsku kabátik a nový obed je na stole. K tomu ako príloha klasická zemiaková kaša alebo zemiakový šalát s majonézou. Potrebujeme:  500 g kuracie prsia 650 g zemiaky 1

Vyprážané paradajky v syrovom cestíčku

afergsthdz (1)

Tieto paradajky sú vynikajúcim občerstvením pre nečakaných hostí. Pripravíte ich rýchlo a čo je najdôležitejšie, sú aj veľmi chutné. Budeme potrebovať: paradajky – 3 ks syr – 150 g vajíčka – 2 ks kyslá smotana – 2 polievkové lyžice múka – 2 polievkové lyžice soľ, korenie,