Gnocchi so špargľou, hráškom a parmezánom do pol hodiny

gn

Výživné jedlo, plné chuti ktorému neodolá nik. Gnocchi príjemne dopĺňa špargľa s hráškom a krémovou omáčku s parmezánom a smotanou. Celé jedlo je bezlepkové a hotové do pol hodiny.

Potrebujeme:

1 zväzok špargle, očistený a nakrájaný na kúsky
1 hrnček mrazeného hrášku, rozmrznutého
480 g balenie gnocchi
1 lyžica olivového oleja
3-4 strúčky cesnaku, nadrtené
½ žltej cibule, nasekanej
½ hrnčeka strúhaného parmezánu
⅓ hrnčeka smotany na šľahanie
šťava z polovice citróna
soľ a korenie na ochutenie

Postup:

Celkový čas prípravy: 30 min

1. V hrnci priveďte vodu do varu a uvarte gnocchi podľa inštrukcií na balení.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a chvíľku restujte. Osoľte, okoreňte a pridajte cesnak, ktorý približne minútu restujte.
3. Prisypte nakrájanú špargľu a nechajte variť domäkka, približne 5 až 7 minút.
4. Pridajte hrášok s gnocchi a nechajte ešte dve minúty restovat.
5. Nakoniec vlejte smotanu a pridajte nastrúhaný parmezán. Nechajte syr rozpustiť v smotane, všetko dobre premiešajte a naposledy vlejte citrónovú šťavu.
6. Premiešajte a ihneď servírujte.

zdroj: 12tomatoes com.

You Might Also Like