Datľové jednoduché cukrovinky obalené v čokoláde

kuku

Datle a figy sú veľmi obľúbenou pochúťkou na vianočnom stole. Vyskúšajte si zo sladkých datlí pripraviť luxusné vianočnú pochúťku.

Potrebujeme:

250 g datle
100 g ovsené vločky (ochutené alebo čisté)
50 g med
50 g mleté vlašské orechy
20 g maslo
2 lyžice citrónová šťava

glazúra:

100 g biela čokoláda
tmavá čokoláda na ozdobu

postup:

  1. Vločky rozmixujeme na jemný prášok (ak máte jemné vločky nemusíte ich ani mixovať, prípadne použite mandle alebo iné orechy).
  2. Pridajte namočené datle, med, mleté oriešky, rozpustené maslo a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame a hmotu dáme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.
  3. Odložíme do chladničky stuhnúť a potom nakrájame rôzne tvary alebo menšie obdĺžničky, prípadne guľôčky.
  4. Bielu a tmavú čokoládu rozpustíme zvlášť vo vodnom kúpeli.
  5. Polovicu tyčinky namočíme do bielej čokolády a necháme na mriežke stuhnúť. Tmavú čokoládu dáme do mikroténového alebo zdobiaceho vrecúška a tenkou špičkou ozdobíme. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj:  Coolinarika. com

You Might Also Like