Cestoviny s citrńom a smotanou

cess

Vynikajúce a rýchle cestoviny s krémovou omáčkou, syrom a bylinkami. Ľahká večera alebo rýchly obed.

Potrebujeme:

1 bal. penne cestoviny
2,5 šálky voda
2 šálky zeleninový vývar
1 ks cibuľa
1/2 šálky lístky bazalky
3 strúčiky cesnak

omáčka:

200 ml smotana na varenie
120 g. niva alebo iný syr
3 lyžice citrónová šťava
1 lyžička citrónová kôra
1/2 šálky strúhaná mozzarela
1/4 šálky strúhaný parmezán
čerstvá petržlenová vňať
soľ, korenie

postup:

  1. Penne cestoviny dáme do hrnca, pridáme vodu, zeleninový vývar, cibuľu, listy bazalky, cesnak, soľ a korenie. Varíme na miernom ohni al dente. Uvarené cestoviny a ostatné suroviny scedíme a necháme mierne vychladnúť.
  2. Na panvici ohrejeme smotanu, pridáme na kocky nakrájanú nivu alebo iný syr podľa chuti, citrónovú šťavu, kôru, strúhanú mozzarelu a parmezán. Miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
  3. Pridáme cestoviny s bazalkou, cesnakom a s cibuľou, premiešame a na tanieri podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Zdroj:  diethood.com

You Might Also Like