Banánovo čokoládová roláda s lahodnou chuťou!

slonapo

Pripravte si fantastickú roládu sebe a svojej rodine a uvidíte, že si ju zamilujete!

Potrebujeme:

6 vajíčok
120 gramov práškového cukru
40 gramov kakaového prášku
1 lyžicu polohrubej múky
pol lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Na krém:

jedno vajce
40 gramov pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
250 mililitrov mlieka
200 gramov masla
200 gramov práškového cukru
balíček vanilkového cukru
lyžicu kakaového prášku
dva zrelé banány.

Na polevu:

150 gramov horkej čokolády
50 gramov masla

Postup:

1.Najprv si oddeľte žĺtky od bielkov, z ktorých vyšľahajte tuhý sneh.
2. Potom vo väčšej mise zmiešajte do peny vaječné žĺtky s práškovým cukrom, pridajte kakaový prášok, polohrubú múku a kypriaci prášok.
3. Všetky suroviny dobre premiešajte, vznikne Vám tak polotekuté a hladké cesto.
4.Nakoniec primiešajte bielkový sneh jemnými ťahmi, aby bolo cesto krásne nadýchané. 5. Plech vysteľte papierom na pečenie a vlejte do neho pripravené cesto.
6.Rovnomerne ho rozprestrite a dajte piecť do rúry na približne 20 minút pri 180 stupňoch Celzia.
7.Krém pripravte tak, že uvarte s pudingovým práškom mlieko, pridajte práškový a vanilkový cukor a miešate do zhustnutia.
8. Potom odstavte z platne a nechajte vychladnúť. Nakoniec ešte primiešajte do zmesi zmäknuté maslo.
9.Vzniknutý vanilkový krém rozdeľte na dve polovice a tú druhú ochuťte kakaovým práškom.
10.Korpus nechajte vychladnúť a následne navrstvite po celej ploche vanilkový a aj čokoládový krém.
11. Nakoniec poukladajte olúpané banány a piškótu opatrne zrolujte.
12. Hotovú roládu umiestnite na veľkú tácku a prelejte čokoládovou polevou. Pred podávaním ju nechajte stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť.

Zdroj: mesterszakacs.hu

You Might Also Like